Vánoční vyjížďka 24.12.2009

Letos jsme opět pořádali Vánoční vyjížďku. Sešli jsme se v hojném počtu a to jak z naši pořádající stáje, tak i ostatních jezdců. Tato vyjížďka byla určena pro jezdce se svými vlastními koňmi. U Lacinů se k nám ještě připojili další jezdci a mohlo se vyrazit. Po sněhu nebylo nikde ani památky, zato koníci větřili krásné a rozlehlé louky. Občas byl opravdu problém udržet je, aby si všichni vyjížďku užili jak se patří. Terén se volil velmi rozmanitý. Po loukách následovaly opravdu prudké kopce, kde se projevilo, jak koníci dokáži "makat". Všichni jsme to zdolali bez újmy a pokračovali po lesní cestičce. V jednom okamžiku jsme se mohli kochat krásným výhledem na Mořkov a přírodu za ním. Byli jsme opravdu unešeni. Po zdolání této cestičky jsme se dotali k vlakovému, odkud jsme pokračovali opět směrem k Lacinům. Zde se někteří jezdci odpojili a ti nejhouževatější dojeli zase zpět na Jurášek. Zde každý dostal upomínkový předmět v podobě kalendáře s koňmi a po chvilkovém povídání jsme se už opravdu všichni rozloučili a vyrazili do tepla domovů slavit Vánoce jak se patří. 

 

Vánoční setkání 11.12.2009

Jako každý rok jsme v tomto Vánočním čase uspořádali setkání s koníky, které se tento rok uskutečnilo o něco dříve. Tradičně jsme začali zpíváním koled koníkům, tento rok jsme ke zpívání rozdali svíčky a atmosféra byla opravdu vánoční, nechyběl ani stromeček. Po písních jsme rozdali koníkům dárečky,které jim opravdu velice chutnaly...A nezapomněli jsme ani členy klubu, kteří si ze setkání odnesli také drobnou vánoční pozornost. Poté jsme si chvíli povídali ve srubu u horkého čaje a tím jsme naše setkání s dětmi ukončili a začali přicházet dospělí přátelé našeho jezdeckého klubu, se kterými jsme si příjemně strávený večer ještě prodloužili u výtečného punče p.Tesařové.
Věřte, že situace na fotografiích, které si skoro žádají zásah hasičů, jsou způsobeny pouze špatnou kvalitou fotoaparátu.

         
  
 


Více foto na:  http://jkujuraska.rajce.idnes.cz/Vanocni_setkani_2009/
 

Svatba

24. října 2009 jsme měli svatbu v evangelickém kostele ve Valašském Meziříčí. Do kostela i  z kostela nás vezli Athenus s Carinkou. Na náš velký den máme spoustu krásných vzpomínek o které bychom se s vámi rádi podělili alespoň pár fotografiemi.

Ivana a Christian Sieberlingovi

 

                                                       

Tímto  za celý jezdecký klub U Juráška přeji našim novomanželům vše nejlepší na  společné "jízdě" životem. Vaše svatba byla i pro nás krásným zážitkem, jak jistě potvrdí všichni, kdo se na Vás v tento slavnostní den přišli podívat.
                                                                                                  Petra H.

 

  
 

 

GP Veřovice 19.9.2009
Veřejný trénink u Kamila Marka.
 
Parkur 70cm
Rival 0tr.b. (1.místo)
Athenus 0tr.b.(2.místo)
 
Ale aby nebylo vše tak ideální v 2.soutěži jsme měli problémy a oba koně byli vyloučeni. I to se někdy stává. Přesto hodnotíme tento výjezd jako úspěch při velké konkurenci.
 
 

 

1.Hodslavské parkurové závody

V sobotu 12.9. náš klub pořádal veřejný trénink v Hodslavicích, akce se vydařila a pro ty, co se nemohli přijít podívat, brzo přidáme nějaké foto. Tréninku se zúčastnilo asi 15 koní a musím říct, že naší stáji se opravdu dařilo. V křížkovém parkuru zvítězil Ch. Sieberling s Athenem a na místě druhém P.Hubová s Rivalem, v parkuru velikosti 60cm byla P.Hubová s Rivalem opět na místě druhém a Athenus, tentokrát s Karolínou Gérykovou obsadil 3.místo. V hlavní soutěži, tj. stupňovaná obtížnost do 90 cm zvítězil Rival s Petrou Hubovou.

Chtěla bych tímto moc poděkovat všem, kdo se podíleli na přípravě těchto závodů, především Ivance T., Christimu S., našim patronkám koní, stájníkovi Jirkovi za přípravu kolbiště, p.Tesařové a p.Hubové za občerstvení a podporu závodníků, skvělé komentátorce Martě Lacinové, Petru Býmovi a holkám z Fojtství. A v neposlední řadě p.Petru Hubovi, který zapůjčil pozemek a jeho přípravě věnoval nejvíce času. Zvláštní poděkování patří JO Bludičce za jezdeckou podporu. Děkujeme našim sponzorům a hlavně nejdůležitější složce závodů, což byli naši skvělí koníci , kterým asi nikdy dostatečně nepoděkujeme za jejich oddanost a ochotu.
 
Fotky naleznte zde:

Výsledky:

Křížkový parkur
1.místo Ch.Sieberling - Athenus
2.místo P. Hubová - Rival
3.místo V.Černochová - Anabella
 
Parkur 60cm
1.místo V.Černochová - Anabella
2.místo P.Hubová - Rival
3.místo K. Géryková - Athenus
 
Stupňovaná obtížnost do 90cm
1.místo P.Hubová - Rival
2.místo M.Trčková - Šejk
3.místo V.Černochová - Anabella
 
Barely
1.místo K.Žáková - Dorotka
2.místo M.Trčková - Šejk
3.místo Ch.Sieberling - Athenus

 

Hobby závody Stará ves nad Ondřejnicí 29.8.2009
I když nám počasí opravdu nepřálo a byli jsme promočeni až "na kost" vybojovali jsme historicky první umístění našeho klubu. Kvůli nepříznivému počasí jsme bohužel startovali jen v první soutěži.
 
Křížkový parkur
Rival 0tr.b.(4.místo) P.Hubová
Athenus 0tr.b.(6.místo) P.Hubová
 
 

 

Svatba

V sobotu 4. července se vdávala bývalá členka našeho klubu Evička Kudělková (nyní už Sulovská). Ke krásnému svatebnímu dni přispěl i Athenus, který zapózoval na svatebních fotografiích. Přejeme novomanželům Evičce a Lukášovi vše nejlepší do společného života. 
                                                                                                                   
I.T.

          
 

Klubové závody 13.6.2009

V sobotu 13.6. se u nás konaly klubové závody. I přes chladné počasí se zúčastnilo mnoho jezdců a podívat se přišlo i hodně diváků. Členové klubu soutěžili ve třech kategoriích, pokročilejší jezdci-kategorie A až začátečníci kategorie C. Jezdce hodnotila porota ve složení:  Dagmar Bracková, Petr Lacina, Jiří Šefl,Kamil Marek ,předsedou poroty byl pan veterinář Horník, který byl po dobu konání závodů zaneprázdněn. Závody se vydařily, vyhráli Ti nejlepší a už se těšíme na příští ročník.

  

  

Fotky najdete na: http://jkujuraska.rajce.idnes.cz/Klubove_zavody_13.6.2009/

Výsledky kategorie A:

1.místo Jankotová Pavlína (Carin)

2.místo Křesálková Kristýna (Johny)

3.místo Vaňková Markéta (Carin)

Výsledky kategorie B:

1.místo Bradáčová Karolína (Cupido)

2.místo Fabíková Zlatomíra (Šerli)

3.místo Babincová Tereza (Cupido)

Výsledky kategorie C:

1.místo Lorencová Veronika (Cupido)

2.místo Ryšková Michaela (Cupido)

3.místo Stratilová Kateřina (Emba

 

Svatba 

V sobotu 30. května se konala v areálu JK U Juráška svatba našich kamarádů koňáků, Petra a Martiny (teď už) Lacinových. Jelikož se obřad konal na kopci ve výběhu, panovalo až do poslední chvíle napětí, zda bude svítit novomanželům sluníčko, anebo pršet štěstí. Nakonec vše dobře dopadlo a jak sami vidíte z fotek, svatba se vydařila. Na nevěstu s ženichem si zahráli také naši koníčci Atenus a Emba, kterým to moc slušelo. Po slavnostním obřadu se konala vyjížďka k Lacinům na statek. Nevěsta sice cválala, ale naštěstí měla pomalejší Embu, takže ženichovi neutekla. Novomanželům přejeme do jejich společného života všechno nejlepší!

I.T.

        

            Novomanželé přijíždějí k oltáři                                                 Před oltářem

        

            Athenus gratuluje nevěstě                                  Personál, Karča, Peťka, Ivča, Christian

       

                      Emba s Ivčou                                                     Athenus s Christim

       

        Radní p. Tesař se připravuje na obřad                                         Radní na koni

       

                      Přátelé na koních                                                       P. Šefl s Hany

 

 

Veřejný trénink ASCHK Nový Jičín v Žilině 23.5.2009
Stupňovaná obtížnost do 80cm s rozeskakováním
Rival 0tr.b. P.Hubová
Athenus 0tr.b. K.Géryková
V následném rozeskakování měli oba koně 4tr.b.
 
Stupňovaná obtížnost do 90cm na čas
Rival 0tr.b. (6.místo) P.Hubová
Athenus 0tr.b. (do 10.místa) K.Géryková
 
 

 

Slet čarodějnic

Dne 30. dubna 2009 se na našem statku slétly čarodějnice. Hejno 20 čarodějnic se vydalo na průvod obcí, ovšem tentokrát ne na koštěti, ale na koních. Po návratu z obchůzky se občerstvily špekáčky a čajem.

           

      Emba, Mája, Markétka                Peťka s Rivalem                    Marťa, Zlatka a Peťka na Šerli 

        

Katka, Marťa, Darča, Nelča s poničkou Dášenkou                    Verča, Vanda a sluníčko Dezinka

                                               

                                                Průvod obcí v čele s Cupíkem, Karčou a Verčou

Velikonoční vajíčko na Hermelín ranči v NJ 12.4.2009
Tato akce nebyla pojata jako závody,bylo to spíše takové veřejné skákání bez vyhodnocení. Byl to takový první zkušební výjezd našich dvou koníků a hodnotíme ho jako vydařený.
 
Rival jezdec Petra Hubová
Athenus jezdec Karolína Géryková