Silvestrovská vyjížďka 31.12.2011

Kdy: 31. prosince 2011
 
Silvestrovskou vyjížďku letos pořádal Jurášek ve spolupráci se stájí u Lacinů z Mořkova. Celkem se jí zúčastnilo 10 jezdců a koní. Z největší dálky (až z Ostravy) nás přijela navštívit Peťka Koláčková se svojí kobylkou Lady. Trasa vedla přes mořkovskou trať, veřovské louky a zpátky potom lesní zasněženou cestou. Ještě Gottův song "Kdepak ty ptáčku hnízdo máš" a pohádková atmosféra by byla dokonalá. Těšíme se už na příští rok.
 
Pravá romantika na koni                   Tři dámy v sedle                                             Mňamka na posilněnou
 
 
Svařáček na odvahu                            Občerstvení v sedle                             Usměvavá, obklopená krásnými koňmi
 
A jedeme                                                                              ...
             
 

 

Vánoční soustředění
Kdy: 27. - 30.12.2011
 
Vedoucí výcviku: Marcela Zemánková
Instruktorka: Daniela Fajová
 
Letošní vánoční soustředění se konalo v komornějším obsazení. Zúčastnily se ho tyto děti: Kuba Pokorný, Klárka Olšanská a Klárka Krchová, Vojta a Michal Zemánkovi a Radka Fojová. Částečně se zúčastnily i dvě děvčata z Německa, Jolanthe a Malwyne, takže si české děti mohly vyzkoušet své znalosti němčiny a angličtiny. O výcviky se starala pí. Zemánková a nově si vyzkoušela roli instruktorky již ostřílená tábornice Danča Fajová. Děti se v době soustředění vzorně staraly o koníky a naučily se spoustu nových věcí. Poslední den dokonce sněžilo, takže nechyběla ani pravá vánoční atmosféra.
 
Danča s Aténem                                                             Společně na jízdárně
 
    
 
Zasloužený odpočinek v chatičce                                    Danča přemýšlí, co dobrého nachystá na večeři
     
 
Klárka s Amálkou                               Kuba s Baletem                                 Radka s Atym
          
 
Jolanthe, Iva a spící Deli                                              Marcela s Androsem
        
 
Zasněžená Klárka s Dášenkou                                         a Vojta s Amálkou
    
                                                                     
                                                                Skokan Andros s Michalem
 

 

Vánoční setkání

Kdy: 9. prosince 2011
 
V pátek 9. prosince 2011 se ve stáji konalo Vánoční setkání pro členy klubu. Společně jsme si zazapívali několik koled a ochutnali vánoční cukroví, které děti donesly. Rozdali jsme si drobné dárečky. Největší překvapení letošních Vánoc však mělo teprve přijít. Děti si již dlouho přály nového klubového koně na výcviky a tak Ježíšek jejich přání vyslyšel a tak do naší stáje v pátek přijel nový koník - Andros. Byl krásně nazdobený, vyčištěný a nechyběly ani naleštěné kopyta. Děti měly obrovskou radost z nového přírůstku do stáje. 
 
  Děti před vraty                                                                Společné veselí
 
        
 
Delinka modelka
 
                                  

Posezení v boxu ...                                                               ... s cukrovím a čajem

      

 

Hlavní kovboj s vnučkou Helenkou         Vánoční dárek - ANDROS                      Andy s losem Pájou

 

První okamžiky Androse v nové stáji                                 Tak Andy, prohlédni si svůj nový box

       

 

Společná fotka                                                                A ještě jednou všichni i s Andym

        

 
Sváteční hobby závody v Trojanovicích
Kdy: 17. listopadu 2011
 
Kdo: Pavlína Jankotová, doprovod: Marcela Zemánková, Markéta Vaňková, Martina Lušňáková
Výsledky: Pavlína Jankotová (Deli) - drezura Z1 (3. místo) 
 
 
     
                          
 
 
 
Klubové závody
Kdy: 12. června 2011
 
I letos nám na klubových závodech svítilo pěkně sluníčko. Sešlo se 14 členů našeho klubu, aby porovnali své jezdecké schopnosti a to každý ve své kategorii. A hlavně vše, co se naučili, chtěli ukázat všem těm, kteří je přišli podpořit. Od 10 hod. se chystali koně a následně se mohlo začít. Iva s panem Tesařem se ujali úvodního slova a seznámili všechny přítomné s programem. Následovala kategorie C (nejmladší jezdci), kteří ukázali jak dokážou přejít kavalety, projet slalom a na závěr projet mezi barely. V této kategorii vyhrála Natálka Litavská na Carin. Následovala přestavba parkuru, kde kategorie B (mírně pokročilí) překonávali překážky z malých křížků. V této kategorii vyhrála Kamča Sýkorová na Carin. Opět následovala přestavba parkuru pro kategorii A (pokročilí jezdi). Tento parkur se podobal parkuru ZZVJ. Vítězkou se stala Pája Jankotová na Carin, která si zároveň odnesla i pohár. Všichni jezdci se opravdu snažili a udělali nám velikou radost svými výkony. Když se jezdci postarali o koně, dostali na závěr osvědčení a jezdeckém výcviku a tímto jsme celé klubové závody ukončili.
Tímto bych ještě jednou chtěla poděkovat všem, kteří se přičinili na zdárném průběhu těchto klubových závodů.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Drezurní závody - Žilina
Kdy: 22. května 2011
Kdo: Petra Hubová, Markéta Trčková, Markéta Vaňková, Petra Jiříková, Nikol Bačáková
Výsledky:
  • Petra Jiříková (Dáša) - drezura pony (1. místo)
  • Markéta Trčková (Rival) - drezura Z1 (6. místo), drezura (Z2 6. místo)
  • Petra Hubová (Deli) - drezura Z1 (4. místo)


Parkurové závody - Žilina
Kdy: 21. května 2011
Kdo: Petra Hubová, Markéta Trčková, Markéta Vaňková, Petra Jiříková, Nikol Bačáková, Pája Jankotová
Výsledky:
  • Petra Jiříková (Dáša) - křížkový parkur pony (2. místo)
  • Markéta Trčková (Rival) - křížkový parkur pro velké koně (1. místo)
  • Markéta Trčková (Rival) - stupňovaná obtížnost do 80 cm (vyloučení)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Drezurní závody - Trojanovice
Kdy: 7. května 2011
Kdo: Petra Hubová, Markéta Trčková, Jitka Pavelková s Vaškem, Markéta Vaňková, Petra Jiříková, Nikol Bačáková
Výsledky: Z3 (63% 7. místo), DD (58% 16. místo)

 

 
Slet čarodějnic
Kdy: 29. dubna 2011
 

Rok se s rokem sešel a máme tady tradiční slet čarodějnic. Úspěšně k nám doletělo 9 čarodějnic, které byly jedna krásněji oblečená než druhá. Hned v počátku nám nezávislá porota složená ze všech, kteří se zrovna pohybovali v nejbližším okolí prozradili, které tři čarodějky jsou nejoriginálnější. To se však děvčata dozvěděla až na závěr dne. Poté následovalo rozdělení koní a to Carin, Dezi, Athena, Dáší a Emby. Děvčata koníky nazdobila a vzápětí se mohlo vyskočit do sedel a vyrazit na průvod Mořkovem. Uličky byly rušnější, protože právě probíhala pouť, ale to nám vůbec nevadilo. Po krásném průvodu jsme se postaraly o koníky a šlo se vyhlašovat. Peťa to letos pojala vtipněji. Takže jsme mohly slyšet, že na třetím místě skončila čarodějnice která má šátek a výherkyně měla šátek palestinu - Niki Bačáková. Na druhém místě byla kupodivu čarodějnice která měla boty. smiley A to hnědé boty - Natálka Litavská. A na krásném prvním místě skončila čarodějnice, která měla kříž na krku - Terka Fiurášková. yes Všechny jmenované dostaly nějakou maličkost za svou originalitu. Na závěr si každá čarodějka našla létající prostředek a to od košťat přes vidle po uklízecí prostředky na podlahu smiley a společně odletěly do svých domovů.

  

 

Víkendové soustředění
Kdy: 4. - 6.2.2011
 
Vedoucí: Markéta Trčková
Vedoucí výcviku: Petra Hubová
 
PÁTEK
Po příjezdu všech šesti děvčat a vybalení nejpotřebnějších věcí jsme se pustily do seznamování. Jak to bývá, některé se znaly, jiné ne. Začaly jsme hrou s vlnou, pokračovaly poznáváním ve dvojicích, poznávání povolání či slov souvisejících s koňmi, které byly nalepeny na zádech. Následovala velmi vtipná hra "Hádej kdo jsem" na téma zaměstnání a můžu říct, že patologa jsme hádali hodně dlouho! Poté si děvčata chvíli luštila osmisměrku a potom jsme měli hru, kdy se jedné zavázaly oči a ta poznávala různé donesené předměty. Následovala večeře a po ní si každá z děvčat vyrobily vlastní sešit, do kterého si své zážitky zapsaly. Před večerkou se zodpověděly zvědavé dotazy na témata týkající se koní a teď už všichni slastně oddychují. smiley
 
 
SOBOTA
Budíček jsme měli v 7 hod., abychom toho co nejvíce stihli. Po snídani jsme pustily koníky na pastvu a pak jsme se vydali na jízdárnu, kde jsme si vyzkoušely ve dvojicích lonžování. Náledovalo postavení parkuru prolnutého i jinými překážkami. Děvčata to opravdu bavilo. Potom chvíle oddechu, svačinka a šlo se místovat boxy. Následoval oběd a odpolední klid, který někteří prospali, jiní hráli různé hry. Po odpoledním klidu se stáhli koně a po rozdělení si je děvčata připravily na ježdění. Výcvik proběhl na jízdárně a všem to šlo velmi pěkně. Po ježdění se holky postaraly o koně, posvačily a podívaly se, jak jezdí starší holky. A už jsme měli pozdní odpoledne. To jsme strávily v chatce, kde jsme hrály různé hry, holky vyrobily pěkné obrázky z pohledů, zapsaly si do deníčků co dnes vše dělaly, povečeřely a na závěr dnešního dne shlédly kreslený film Mustang (Spirit).
 
 
 
NEDĚLE
Máme tady poslední den našeho soustředění. Budíček v 7 hod., snídaně a hurá za koníky. I dnešní den jsme strávili na jízdárně, pro kterou se děvčata samy rozhodly. I dnes jim to velmi šlo a opravdu se snažily. Po výcviku se postarly o koně, posvačily a ještě se stihlo místování boxů. No a potom následovala ne zrovna příjemná část, na kterou se holky moc netvářily - balení. Ve 12 hod. byl oběd v Pizzerce, kde jsme si daly výborný řízek. V chatce si holky napsaly malý test svých znalostí teorie na téma "Jízdárenská práce" a na závěr celého soustředění se udělalo malé vyhodnocení takové malé soutěže, kde holky sbíraly body. Bylo to opravdu natěsno, ale nějakou tu výhru si odnesla každá. Bylo to super soustředění, které jsme si všechny užily.
 
 

 

 
Country bál
Kdy: 29. ledna 2011
 
Stejně jako loni, tak i letos jsme se chopili organizace tohoto bálu. Nebylo to nic lehkého, ale všechna snaha se vyplatila. Dorazilo na stovku hostů, z čehož jsme měli opravdu  nesmírnou radost. Country bál probíhal v Orlovně v Mořkově a začali jsme v 19 hod. Po celou dobu nám výborně hrála kapela Cizinci, což šlo vidět stále plným parketem. Během večera nám děvčata z taneční skupiny Hazard předvedly dvě velmi pěkná a svižná taneční vystoupení. A aby toho nebylo málo, tak všechny zájemce naučily dva country tance, při kterých nebylo o legraci opravdu nouzi. Po tanci často vytráví a tak v naší malé kuchyňce hosté našli vynikající mexický guláš paní Tesařové, či hovězí guláš, po kterých se jen zaprášilo. Mlsné jazýčky jsme potěšili koláčky a ve vedlejším "bufetu" si hosté mohli odnést nějaké ty tyčinky a podobné. Jak se říká, pro každého něco. Pro zpestření večera jsme zde měli i ukázky s lasem a bičem. Když jsme se přiblížili půlnoci, začali jsme s tombolou. Byla opravdu bohatá a všichni, jež měli štěstí, si odnesli opravdu pěkné ceny. První cenou byla "mísa" uzenin, po které pokukovali snad všichni. Hlavní cenou byl poukaz na jezdeckou výuku u nás na Jurášku. Po tombole byla už volná zábava, která se protáhla do ranních hodin. Myslím si, že po dnešním Country bále odcházeli všichni spokojeni do svých domovů.