Vánoční soustředění
Kdy: 27. - 29.12.2010
Vedoucí: Markéta Trčková
Vedoucí výcviku: Petra Hubová
 
PONDĚLÍ
První den soustředění se nesl v duchu aklimatizace a seznamovacích her. Užily jsme si plno legrace. Následně holky zkrášlovaly obálky, do kterých jsme potom každé psaly pozitivní vzkazy. Večer jsme měly společenský a to ve dvou skupinách. Jednu zklákala hra Kris-kros a tu druhou Dostihy a sázky. U těchto her jsme vydržely opravdu dlouho.
 
 
ÚTERÝ
Dnešní den jsme se zaměřili na téma "Jedeme na závody". Ráno jsme se podívaly na video Báry Tomanové - Sobota na závodech a potom jsme vyrazily na jízdárnu, kde jsme si bez koní vyzkoušely lonžování a malý parkur. Nechyběla ani práce u koní v podobě házení boxů. Odpoledne nás čekal jezdecký výcvik, který jsme zpestřily boby za Cupidem. Zkušenější jezdci jeli potom na větší vyjížďku. Ostatní se učily mazat a skládat uzdečku. Večerním programem byly zábavné hry, po kterých se bouchlo dětské šampaňské a už dopředu si připily na Nový rok. No a později večer? Naše oblíbené stolní hry.
 
STŘEDA
Výcvik proběhl hned ráno a to na jízdárně. Děvčata byla rozdělena na 2 skupinky a opravdu jim to šlo. Potom se uklidilo ve stáji, holky se rozloučily s koníky, ale doufáme že ne moc na dlouho. Následovalo balení a po obědě už si pro své ratolesti začali jezdit rodiče.
 

 

 
Štědrodenní vyjížďka
Kdy: 24. prosince 2010
 
Stejně jako loni, i letos jsme pořádali Štědrodenní vyjížďku. Jezdci z Jurášku byli na statku už dříve, aby si mohli připravit koníky. Vyjíždělo se v 10 hod. a z Jurášku jelo celkem 5 jezdeckých dvojic. Cestou se k nám připojili Lacinovi a Šeflovi. Po sněhu nebylo ani památky a bylo příjemných 10°C. Takové ideální počasí. Trasa byla vedena převážně lesem a v klidném tempu. Na louce bylo dostatek prostoru k povídání mezi jezdci. Po projetí trasy jsme se dostali na vlakové nádraží, kde se naše cesty rozdělily. My se vraceli po uličkách na Jurášek a ostatní po loukách do stáje k Lacinům. Po příjezdu jsme se postarali o koně a všichni se s přáním pěkných svátků rozjeli do svých domovů, oslavit jak se patří Vánoce.
 
Vánoční setkání
Kdy: 10. prosince 2010
Více fotografií: zde
 
Letos se Vánoční setkání konalo trochu dříve a to 10. prosince 2010. A proč? No všichni jsme chtěli vidět malou Helenku, dceru Ivanky a Christiana a samozřejmě i její rodiče, kteří teď žijí v dalekém Německu. Sraz byl v 17 hod. ve stáji pro členu klubu. První jsme společně zazpívaly 3 koledy a jelikož máme šikovná děvčata, tak stájí se linuly opravdu krásné tóny a koníci jen zvědavě vystrkovali hlavy z boxů. Koledy byly pro koníky naše první poděkování za to, co pro nás tento rok vše udělali. Po dozpívání poslední koledy, jsme šly koníkům rozdat dobrůtky v podobě mrkví, jablek, suchého pečiva apod. Musím pochválit Páju Jankotovou, která si dala tu práci a podle časopisu Jezdectví 12/2010 vytvořila opravdu výborné pamlsky pro koně, které chutnaly nejen koním. Jurášek nebyl vůbec pozadu a každý koník dostal kyblík plný dobrot. Poté jsme se přesunuly do chatky, kde jsme ochutnaly první cukroví maminek. Na notebooku jsme si prohlédli fotky a videa z předchozích let a úspěch sklidila i kronika, u které se nejeden starší člen pousmál. Po celou dobu panovala dobrá nálada a členové se dočkali i malé Helenky. V 19 hod. jsme se se členy rozloučili a začali přicházet přátelé a majitelé koní. Příjemná nálada nevyprchala, ba naopak, všichni se skvěle bavili a smáli. Jen těžko se nám ve večerních hodinách loučilo.
Tímto bychom chtěli poděkovat všem za to, že přišli a pomohli navodit předvánoční atmosféru.
 

 
 
 
Víkendové soustředění 29. - 31.10.2010
Vedoucí: Alena Mičková
Vedoucí výcviku: Petra Hubová, Markéta Trčková
 
Počasí už ryze podzimní nám tentokrát velmi přálo a sluníčko svítilo po celou dobu soustředění. Jen druhý večer nás trochu děsil opravdu silný vítr. Na soustředění se to hemžilo dětmi spíše nižšího věku ale i vyjímky se tu našly. První den jezdily děti na jízdárně a některé byly opravdu velmi šikovné a to třeba i přes to, že seděly na koni poprvé. Tento den se také zapojily do úklidu boxů našich čtyřnohých kamarádů. Následující den se jelo ven a děti se snažily stejně jako na jízdárně, takže jsme se s úsměvem vraceli zpět na statek. Samozřejmě o velmi pestrý a neotřelý program jako procházka po krásném okolí Mořkova s plno hrama se postarala Alča.
 
 
Halové hobby závody - JK Sviadnov
Kdy: 23. října 2010
Výsledky: Petra Hubová (Rival) - 2. místo v křížkovém parkuru do 50 cm
 
Ranní přípravy a výjezd nebyl zrovna ideální jak bychom si představovali, ale vše se zvládlo, cesta proběhla vpořádku a už bez problémů jsme dojeli. Po vyložení se hned nasedlali koně a krokovalo se a opracovávalo. Po chvíli proběhla prohlídka parkuru a už se startovalo. Přihlásili jsme se do křížkového parkuru a do parkuru do 70 cm. V křížkovém parkuru se umístila Petra s Rivalem na krásném 2. místě. Markéta T. s Athenem bohužel moc štěstí neměli, tudíž se další umístění už nekonalo. Po ukončení těchto dvou soutěží jsme koníky předali Nikči B. a Markétě V., které je pěkně vykrokovaly. Poté jsme koně naložili a odjeli domů, kde jsme se o koně postarali a s pamlskem v ruce poděkovali za dnešní den.
 
 
 
Víkendové soustředění 8. - 10.10.2010
Vedoucí: Alena Mičková
Vedoucí výcviku: Petra Hubová
 
Na tomto soustředění nás zasáhly už lehké podzimní mrazíky. Ale to děti samozřejmě vůbec neodradilo. Opět se jezdilo jak na jízdárně tak v terénu a všem to šlo velmi pěkně! Když zrovna děti nebyly u koní, hrály různé hry s Alčou, které bývají opravdu neotřelé a děti pokaždé zaujmou. Tato skupinka byla velmi hodná a obě vedoucí s nimi byli naprosto spokojené.
 
 

 

Víkendové soustředění 24. - 26.9.2010
Vedoucí: Alena Mičková
Vedoucí výcviku: Petra Hubová, Markéta Trčková
 
Oproti minulému týdnu, jsme tu teď měli trochu více dětí, ale musím je pochválit, že byly velmi hodné a pěkně se s nimi pracovalo. V sobotu jsme pro změnu začali vyjížďkou do terénu, kdy jsme už na vlastní kůži začali pociťovat definitivní konec léta a nástup podzimu. Odpoledne jsme jeli do Frenštátu pod Radhoštěm, kde jsme se podívali na Český skokový pohár. Děti to velmi bavilo a nejvíc asi tipování kolik překážek se shodí a zároveň počítali jezdcům trestné body. Tento výlet se protáhl až do večera a tak jsme se všichni příjemně unavení vraceli až skoro za tmy. Následující den se šlo pracovat na jízdárnu a to už nás přivítal sychravý podzimní den. Ale děti byly šikovné a i nešvary počasí zvládly s přehledem. Nesmím zapomenout na hry, které s dětmi opět hrála Alča.
 
 
 
Víkendové soustředění 17. - 19.9.2010
Vedoucí: Alena Mičková
Vedoucí výcviku: Petra Hubová
 
Tak a je za námi první soustředění, konané na podzim. Děti přijely v pátek v dobré náladě a dobře si rozuměly. V sobotu navštívily hobby závody v Mořkově u Lacinů, kde se vydaly po svých. Cesta to byla sice náročná, ale to je vůbec neodradilo od toho , aby potom hlasitě povzbuzovaly jezdecké dvojice z Jurášku. Po příchodu ze závodů následovala jezdecká hodina na jízdárně, kde se všichni pěkně snažili. Druhý den se jelo na vyjížďku do přírody, kde se děti mohly pokochat krásou podzimního Mořkova. Když zrovna neměli program u koní, tak jim ho zajišťovala Alča pěknými a líbivými hrami.  
 
 
 
 

Hobby závody Mořkov
Kdy: 18. září 2010
 
Den před závody intenzivně pršelo a my jen doufali, že se počasí umoudří. Naše prosby byly vyslyšeny a v den závodů bylo krásné modré nebe. Ve stáji bylo rušno už od ranních hodin, kdy se připravovali koně. Pája Jankotová Carinu, Markéta Vaňková Athena, Peťa Jiříková Cupida a Markéta Trčková Rivala. Aktivně pomáhaly i Nikča Bačáková a Terka Babincová. Samozřejmě ruku k dílu přidala i Peťa Hubová. Když bylo vše hotovo, tak jsme se po kopytě vydali k Lacinům. Po příjezdu se chvíli čekalo, kdy se krokovalo. Přišlo nás podpořit hodně známých a rodičů a také děti, které byly zrovna na soustředění. Podívali jsme se kde jaké disciplíny jsou a po nějaké době se šly zapsat. První disciplína kterou se začínalo byly barely. Koníci byli velmi šikovní, i když to celkem dost klouzalo. Jelo se na dvě kola. Následovaly tyče, kde naši koníci ukázali skvělé ohnutí a jak oni tak i jezdci to zvládli bez mrknutí oka. Někteří běželi do cíle divokým cvalem a jiní si užívali "vyhlídkovou jízdu." Následovala jízda zručnosti, kde jsme ukázali, že naši koně jsou zvyklí opravdu na vše. Začínalo se přejitím plachty, potom se otvírala branka, přechod přes "houpačku", průchod mezi balonky, přenesení rolniček z barelu na barel, přenesení deštníku z barelu na barel a pak už jen co nejrychleji do cíle. Po této disciplíně se jel "pivní" nebo "limonádový" barel. Zde jsme to pili opravdu vším, nejen pusou ... Ale bylo to velmi vtipné, to se musí nechat. Následovala dost velká pauza na přípravu na Derby (obtížnost Z). Mezi všemi disciplínami byly vždy přestávky, kdy musím pochválit holky, které při závodech pomáhaly za jejich obrovskou ochotu pokaždé přidržet kteréhokoliv koníka a hlavně se staraly o náš pitný režim. Po nachystání parkuru na Derby se nahlásili ti, kteří chtěli startovat. Tady startovali už jen Markéta s Rivalem. Peťa Lacina nám ukázal postupně trasu a už mohla startovat první jezdecká dvojice. Podmínkou byla bezpečnostní vesta, která byla opravdu důležitá vzhledem k tomu, že vedle shoditelných překážek zde byly i pevné. Markéta s Rivalem tyto Derby zvládli bez chyby, jen čas nebyl dostatečně rychlý na umístění. Tímto naše účast na závodech skončila. Po Derby následoval ještě Cross (obtížnost ZL) pro zkušenější jezdecké dvojice. Před startem jsme už odjížděli spokojení a plní nových zkušeností domů.
 
Tímto bych chtěla jmenovitě poděkovat hlavně Peti Hubové (a to za všechny, kteří startovali) za obrovskou podporu a možnost startovat na koníkách z Jurášku. Dále Marti a Petrovi Lacinovým za superně zvládnuté závody i moderování, Terce B. a Nikči B. za superní pomoc a potom našemu "fanclubu" z Jurášku, kteří se na nás přišli podívat a podpořit nás.
 
 

Drezurní závody v Hlučíně
Kdy: 31. červecne 2010
Výsledky: Deli (Z1 2. místo, Z3 3. místo)
 
Od rána se na nás sluníčko zrovna moc nesmálo, ale bylo příjemně pod mrakem a hlavně nepršelo. Ve stáji jsme byli už od 5 hod. To se to vstávalo! Připravili jsme Deli, nachystali potřebné věci a naložili je do auta. Zapojili jsme vozík a naložili jsme i Deli a mohlo se vyrazit do Hlučína. Cesta byla super, skoro žádné auta a do areálu jsme trefili celkem snadno. Peťa se šla zaprezentovat a přitom jsme si lehce prohlédly areál. Musím říct, měli to tam opravdu na úrovni a velmi krásné! Pak jsme vyvedli Deli a vodili ji. Za nějakou dobu jsme ji nasedlali a nauzdili a Peťa šla opracovávat. Při drezuře jsem ji opět přečetla úlohy a pak následovalo dekorování. V Z1 nás opravdu překvapilo 2. místo a taktéž v Z3 3. místo. Holky přebraly floty a ukázaly se v plné kráse při čestném kolečku. A věcné ceny stály také zato. Delinka dostala obrovskou pochvalu, naložili jsme ji a mohlo se vyrazit zase zpět do Mořkova.
 
  
 
 
O pohár moravského venkova v Těšánkách
Kdy: 17. - 18. července 2010
Výsledky: Deli (17.7. Z1 54,2%, DU 54,783%; 18.7. Z1 56% (5. místo), DU 57,536%)
 
   
 
Jarní jezdecké závody
Kdy: 27. června 2010
Výsledky: Deli (Z1 63,6%, Z3 63%)
 
Sluníčko nám od rána svítilo a to značilo velmi příjemný den. Ráno se vše doladilo, zapletly se copánky, vše potřebné se naložilo do auta a na závěr se naložila i Deli. Dneska jely Peťa s Deli na závodech samy. Podporu, navigaci a k ruce byl Petr Býma a já četla drezurní úlohy. Právě díky Petrovi jsme neměli žádný problém se dostat na místo závodů a to dokonce jako první. Peťa se šla zapsat a mohli jsme vyložit Deli. Oproti minulým závodům byla dnes velmi klidná. Nachystali jsme ji a Peťa šla krokovat. Zabrali jsme lavičku a čekali na zahájení závodů. První se jela drezurní úloha Z1, kde se holky umístily na krásním 1. místě. V následující drezurní úloze bylo umístění na 3. místě. Hold kostelu člověk neporučí a Deli byla naprostou okouzlena zvony a davy lidí stoupajících ke kostelu. Ale to vůbec nevadí! I tak to byly krásné umístění. Ale nejkrásnější byly ceny. Hrníčková výbava a stahovací silonky. Zdrželi jsme se na vyhlášení drezury L, posilnili se na cestu a vyrazili zpět domů. Hodnotím tento výjezd jako opravdu vydařený!!!
 
 
 
 
Drezurní závody Trojanovice
Kdy: 13. června 2010
Výsledky: Deli Z1 (53,8%), Z3 (57,8%) a Flora Z1 (57,4%)
 
Oproti minulým drezurním závodům, dnes nám počasí přálo o něco více! Ráno to tak sice nevypadalo, ale během dopoledne se prodraly i nějaké ty sluneční paprsky a bylo příjemně. Ráno se nachystalo vše potřebné, zapletly se koním hřívy a mohlo se nakládat! Byl trochu problém s Florou, která nechtěně vozík opustila, ale napodruhé šla bez problémů a to jsme si u ní cenili. Na místo jsme dorazili bez problémů a holky se šly zapsat. Posilnili jsme se a vyvedli koně. Deli se chvíli vodila a Floru už Jitka sedlala. Potom se nachystala i Deli a obě jezdily v hale. Následovala drezura Z1, kterou jely obě a odpoledne drezura Z3, kterou jela jen Petra s Deli. A právě Petře se povedla více tato část a byla velmi spokojená i s umístěním, i když ne dekorovaným. Po závodech si holky vyzvedly hodnocení, podívaly jsme se ještě na pár jezdců se svými koňmi a odjeli jsme zpět na statek. Na závody jela s námi paní Jablonská, která holkám pomáhala doladit vše potřebné po jezdecké stránce a hlídala, aby vše kolem koní bylo vpohodě. A já (Markéta Trčková), která jsem původně měla číst drezurní úlohy, ale přišla jsem o hlas, tudíž děkuji Marti Lacinové a Jitce Pavelkové, že mi pomohly a zaskočily mě.
 
  
 
 
Klubové závody
Kdy: 12. června 2010
Více fotografií: zde
 
Naše klubové závody se konaly 12. června 2010 za velmi slunečného a teplého počasí oproti minulému roku. Už od rána probíhaly přípravy bez dětí. Nosily se lavičky, chystala se aparatura, prostě vše co bylo potřeba. Ve 13 hod. přišly děti a proběhla prezentace a přidělení koní. Poté se pustili do přípravy koní, čištění a jejich zdobení. Koníci byli opravdu krásní. Ve 14 hod. začali chodit rodiče a známí, aby se na své ratolesti podívali a podpořili je. Všichni byli po dokončení příprav nasměřováni na jízdárnu a koníci se dovedli na opracoviště. Petra všechny srdečně přivítala, seznámila s programem a mohlo se začít. První měli vystoupení nejmenší členové oddílu - přípravda. Byla to voltiž na Rivalovi s hudebním doprovodem. Děti byly velmi šikovné a líbily se. A následně se mohlo začít závodit. Začala kategorie C, kde se jela jízda zručnosti. Následovala kategorie B, která jela upravenou drezurní úlohu Z1 a nakonec jela kategorie A, která jela drezurní úlohu Z1. Po krátké přestávce, kdy se nachystal parkur pro kategorii A se pokračovalo poslední jezdeckou disciplínou, kterou byl právě tento parkur. Po parkuru se opět udělala přestávka na závěrečné dekorování. Postupně se vyhlašovaly všechny kategorie a vyhráli opravdu ti nejlepší!
 
Tímto bych chtěla poděkovat všem, kteří se na této akci podíleli a také obci Mořkov za zapůjčení aparatury.
 
Výsledky:
Kategorie A
  1. místo - Petra Jiříková (Dáša)
  2. místo - Karolína Géryková (Athen)
  3. místo - Veronika Lorencová (Cupido)
Kategorie B
  1. místo - Nikol Bačáková (Emba)
  2. místo - Tereza Fiurášková (Carina)
  3. místo - Zuzana Fingerhúttová (Cupido
Kategorie C
  1. místo - Petra Neníčková (Cupido)
  2. místo - Michaela Lukášová (Carin)
  3. místo - Rachel (Emba)
Rozhodčí
  1. Jarmila Jablonská
  2. Petra Hubová
  3. Adriana Sochová
 
Drezurní závody Trojanovice
Kdy: 9. května 2010
Výsledky: Deli Z1 (57,6%), Z3 (54,4%) a Flora Z1 (63,6%), Z3 (50,4%)
Fotografie: zde
 
Počasí nám sice moc nepřálo, vydatně pršelo, ale i přes to jsme byli s organizací a samotným průběhem závodů naprosto spokojeni. Flora s Jitkou Pavelkovou jely už svou několikátou soutěž a tak vyzařovalo naprostým klidem a vyrovnaností. Zato Deli jela s Petrou Hubovou na zkušenou a kromě začátku, kdy trochu nervačila se pak ukázala jako spolehlivá kobylka a jak Deli tak i Flora ukázaly pod svými jezdkyněmi velmi pěkné výkony. Učastnili se drezury stupně Z1 a Z3. V Z1 se umístila Jitka Pavelková s Florou na krásném 2. místě. Potom se už holky neumístily, ale zato předvedly velmi pěkné výkony na to, že je začátek sezóny a tyto závody byly oficiální. Holkám samozřejmě vydatně pomáhala Martina Valčíková, která byla k ruce hlavně Peti s Deli a Markéta Trčková, která četla drezurní úlohy.
 
 
Slet čarodějnic
Kdy: 30. dubna 2010
Více fotografií: zde
 
Letos jsme pořádali už 4. ročník této akce s názvem "Slet čarodějnic". Sraz byl v 17 hod. na statku. Přišlo mnoho krásných čarodějek a některé si daly opravdu zálěžet! Rozdělili se koně a děti se pustily do čištění a strojení koní. Nic se nenechalo náhodě a tak jsme mohli vidět Cupida s pavoukem na čele, koníky se slámou všude možně, prostě bylo se opravdu na co dívat! Někteří se ještě dopřevlékali a v 18 hod. se mohli začít vyvádět koně před stáj. Všichni jsme nasedli a udělali si fotečku. A mohlo se vyrazit na průvod. Překlusali jsme cestu a už jsme šli pěkně krokem po Mořkovských uličkách. Dívalo se na nás opravdu hodně lidí a myslím si, že akce měla opět ohlas. Zastavili jsme se u hospody "U ogarů", kde děti dostaly oplatky. Potom jsme pokračovalo dál po uličkách, až se nakonec začalo směřovat zpět na statek. Děti se několikrát vystřídaly. Když jsme se vrátili zpět na statek, koně jsme odstrojili a postarali se o ně. Hned nato následovalo vyhlášení nejlepší masky. Na závěr jsme udělali oheň, na kterém jsme opékali. Samozřejmě dříví přinesly z lesa děti a také se podílely na přípravě ohně. Opékali jsme a povídali si až skoro do tmy, než si pro děti přijeli rodiče.
Srdečné poděkování patří lidem z hospůdky "U Ogaru" za pěkné každoroční pohoštění a dále za vstřícné přijetí a za podporu všech našich spoluobčanů.
 
Vyhodnocení masek:
1. místo - Lušnáková Martina
2. místo - Petra Jiříková
3. místo - Kateřina Lušňáková
 
Koně a čarodějky
Carina - Pavlína Jankotová, Natálie Litavská, Veronika Horáková
Dezi - Vanda Vysocká, Tereza Kučerová
Athenus - Tereza Fiurášková, Nikol Bačáková
Rival - Petra Hubová, Tereza Babincová, Ludmila Jurečková
Cupido - Martina Lušňáková, Alice Rýdlová, Klára Solanská
Emba - Markéta Vaňková
Dáša - Petra Jiříková, Barbora Martochová
Majda - Věra Tobisová
Šaman - Blanka Štěpánková
Šejk - Markéta Trčková
 
 
 
 
Country bál
Kdy: 5. února 2010
 
Tento country bál pořádaný stájí JK U Juráška se konal 5. února 2010 v Orlovně. Sraz byl v 19 hod. ale organizátoři byli "na nohou" už nejméně od 15 hod. aby bylo vše precizně nachystáno. Samozřejmě jim to šlo tak pěkně od ruky, že v 17 hod. byl sál nachystaný. A kolem 19 hod. se začali všichni scházet. Kapela CIZINCI si mezitím zvučili své nástroje. U vstupu se prodávaly slosovatelné vstupenky, za které byly 2 hlavní ceny. (Poukaz v hodnotě 1,000 Kč na služby JK U Juráška a živý zakrslý králík.) Zábava se pomalu rozjížděla a už v počátcích se některé páry protáčely po parketu. Podívaná to byla opradvu úžasná. Za nějakou dobu se připojilo více tanečních párů a parket byl opravdu plný. Potom následoval proslov pana Tesaře a jeho dcery Ivanky. Ti nás seznámili s programem, který byl opravdu pestrý. Následoval tanec děvčat z taneční skupiny HAZARD. Technika sice trochu pozlobila, ale to nebránilo tomu, aby děvčata svůj opravdu moc pěkný výstup dokončily. Po tanci spustila hudba a opět se tančilo. V "bufetu" se mohli hosté posilnit výborným gulášem paní Tesařové, na který většina ještě chtěla recept! Také mlsné jazýčky přišly na chuť koláčkům, nebo si mohli koupit jen křupy na stůl. Po dohrání poslední skladby přišel na řadu taneční mistr pan GILLAR. Ten všechny přítomné zájemce naučil základním country tancům a bylo se opravdu na co dívat. Všichni se skvěle bavili. Během večera to byly tři lekce. Kolem 22 hod. se začaly prodávat lístky do tomboly a lidi je brali opravdu v hrstech! Mezitím nám děvčata z HAZARDU předvedla své druhé vystoupení, které se opět velmi líbilo. Začala hrát opět hudba a organizátoři šli spočítat lístky a připravit je na tombolu, která následovala vzápětí. Dárky byly opravdu originální a někteří si pro ně šli dokonce několikrát! Závěrem tomboly bylo losování o dvě hlavní ceny večera. Poukaz a živý králík. Vše bylo rozdáno a tanečníci se mohli protáčet po parketu do ranních hodin.
 
 
Zde se můžete podívat na foto účastníků z Ranče na Žarách
 
 
 
Víkendové soustředění 29. - 31.1.2010
Vedoucí: Alena Mičková
Vedoucí výcviku: Petra Hubová
 
V tomto termínu soustředění se sešly opravdu velmi šikovné a pracovité děvčata. Mrazy nám povolily a tak se mnohem příjemněji pracovalo. S koňmi se tradičně bylo první den na jízdárně, a druhý den se jelo na vyjížďku do Mořkovských uliček. Všechny účastnice se velmi aktivně zapojovaly i do místování boxů. Byla to opravdu šikovná skupinka. Ve volných chvílích tvořila program Alča.
 
 
3. termín soustředění 22. - 24.1.2010
Víkend pro SVČ Korunka Ostrava
Vedoucí výcviku: Petra Hubová
 
Toto víkendové soustředění se neslo v duchu opravdu tuhých mrazů a mnohdy skoro bojových podmínek. Děti, ať už ty, které zde byly, nebo ty, které zde byly prvně, se aktivně zapojovaly do každodenní práce u koní. Nebylo jim cizí uklízení, krmení ani jiné práce právě u těchto krásných zvířat. Samozřejmostí byl i jezdecký výcvik a to jeden den na jízdárně a druhý den se statečně šlo na namrzlé cestě ven. Vždy vodič a jezdec. Pro zpestření pobytu tvořila program vedoucí Korunky. Děti byly velmi šikovné a víkend se povedl. A samozřejmě nemůžeme zapomenout se s vámi podělit o jedinečný zážitek, který se jen tak někomu nepoštěstí! Narodila se nám dvě krásná jehňátka, která jsou díky tuhým mrazům ve stáji u koní. A všichni se mohli podívat, jak jehňátka po narození vypadají.
 
Víkendové soustředění 15. - 17.1.2010
Vedoucí: Eva Sulovská
Vedoucí výcviku: Petra Hubová
 
Tento termín byly spíše menší děti a to převážně členové oddílu. Taktéž šikovné děti. (Jiné my snad ani nemáme!) První den se počasí umoudřilo, takže byla jízdárna a druhý den se děti opět vydaly na vyjížďku do Mořkovských uliček. Samozřejmě i tyto děti se podílely na starosti o koně a ve volných chvílích měly program opět s Evou.
 
Víkendové soustředění 8. - 10.1.2010
Vedoucí: Eva Sulovská
Vedoucí výcviku: Petra Hubová
 
Na tomto termínu bylo sice málo dětí, ale zato velmi šikovné. Peťu s Ivou potěšily pěknými dárečky. Bylo to trochu jiné, protože počasí moc nepřálo, pršelo a mrzlo. Místo jízdárny se jezdilo na louce před stájí, ale vyjížďka ven po Mořkovských uličkách je neminula. Děti se společně staraly o koně a ve volných chvílích měli pěkný program s Evou.