Kronika akcí v roce 2013

 
Soustředění s Emou Jančářovou
Kdy: 13.8.2013
 
TJ Slovan Frenštát pod Radhoštěm pořádal další drezurní soustředění s mistryní ČR v této disciplíně, a my jsme měli zastoupení v Lucy Pleškové s klisnou FINTA. Lucka si tento nezapomenutelný zážitek, i přes počáteční nervozitu (přece jenom, s takovým profíkem se nejtrénuje každý denwink) krásně užila a odnesla si spoustu rad, jak s FINTOU pracovat.
 
 
                  
                                                            
 
V. ročník GRAND PRIX VEŘOVICE 2013
Kdy: 3.8.2013
 
V sobotu jsme se vydali po kopytě do Veřovic, kde se konal jezdecký den. Na programu byly skokové soutěže, soutěže spřežení, barrel race-jízda kolem barelů, pivní barel. Vzali jsme naše poníky Dášu, Piškota a Amálku, aby se děti mohly povozit. Majda s Michalem Zemánkem se zůčastnili křížkového parkůru na limitovaný čas, ve kterém obsadili 3. místo. V parkůru vysokém 60 cm se taktéž umístili na 3. místě a odvezli si 2 červené stužky.
Poděkování patří Marti Lušňákové, Peti Neničkové, Lucy Pleškové, Nelly Eliášové,které i přes extrémní vedro obstarali vození dětí na ponících a vykouzlili jim úsměv na tvářích.  
 
 
 
Večerní hobby závody Frenštát pod Radhoštěm
Kdy: 3.8.2013
 
Po návratu z Veřovic jsme se začali chystat na večerní závody do Frenštátu pod Radhoštěm s vidinou toho, že koně nebude obtěžovat hmyz a nebude vedro. Naše  očekávání se splnilo a závody to byly opravdu vydařené. Marťa Lušňáková v sedle nejúžasnější fjordské klisny pod sluncem - SINGRIT HB v soutěži do 50 cm na čas zvítězila v čase 42,33 s před druhou Terkou Vyvialovou s Markýzou 3 z Trojanovic, která dosáhla času 47,92 s a třetí se umístila Terka Tioková s Thomasem z JK Valašsko časem 50,31. V parkůru do 70 cm se Marťa umístila na 3. místě s časem 43,19 za druhou Klárou Volnou se Saturnem 3 ze stáje Freeland Morávka, která dosáhla času 42,48 a vítězkou Marcelou Ovčářovou s Alfou 7 ve vítězném čase 40,82.
Michal Zemánek s Androsem v parkůru do 70 cm zajeli čistý parkůr, v dvoufázové soutěži 90/90 měli jednu chybu v první fázi, takže do druhé fáze nepostoupili, ale pouze 10  koní z 35 startujících postoupili do druhé fáze, takže jsme byli s jejich výkony nadmíru spokojeni.
Tradičně byly tyto závody pořadateli perfektně zvládnuty a již nyní se těšíme na další na konci srpna.
 
 

Oblastní Mistrovství ve skocích Chotěbuz
Kdy: 27.-28.6.2013

Ve dnech 27.-28.6.2013 jsme se zůčastnili Oblastního mistrovství pony ve skocích v Chotěbuzi.  Petra Neničková v sedle Singrit HB v kategorii Benjamínci vybojovala v obtížné dvoukolové soutěži bronzovou medaili.

 

   

 
 
        
Klubové závody -O ZLATÝ POHÁR JURÁŠKA
Kdy: 22.6.2013
 

Jezdecké závody Sviadnov
Kdy: 1.6.2013
 
Drezurní závody Trojanovice
Kdy: 25.5.2013
 
Víkendové soustředění
Kdy: 23.-25.5.2013
 
Víkendové soustředění
Kdy: 10.-12.5.2013
 

                                                                                                                                                                                                                               

 

Závody v Trojanovicích
Kdy: 8.5.2013
 
8.5.2013 jsme se zůčastnili skokových závodů v Trojanovicích s Andym a se Singrit HB.
 
 

 
 
Jezdecký kurz pro dospělé
Kdy: 5.5.2013
 
Dne 5.5.2013 se uskutečnil další jezdecký kurz pro dospělé.
Zůčástnili se: Naďa Švrčinová, Dana Bůžková, Renáta Heráková, Danča Fajová, Šárka Riegerová a David Želinský. Užili jsme si den plný sluníčka, smíchu a dobrého jídla. Každý si odnesl spoustu nových poznatků o koních.
 
 
Klubová brigáda
Kdy: 4.5.2013
 
Dne 4.5.2013 se uskutečnila velká brigáda, která přispěla k tomu, že je náš jezdecký klub ještě krásnější. Velké poděkování patří rodičům a dětem, kteří se zůčastnili a pomohli.
 

Slet čarodejnic
Kdy: 3.5.2013
 
Dne 3.5.2013 jsme pořádali tradiční slet čarodějnic.Sletělo se nás mnoho, jeli jsme s koníkama na procházku přes vesnici,večer hráli hry a opékali párky.

 

 

Zkoušky ZZVJ v Trojanovicích
Kdy: 5.4.2013
 
Dne 5.4.2013 v JK Trojanovice si naše členky splnily svůj sen a složily ZZVJ-zkoušku základního výcviku jezdce-získali jezdeckou licenci, která je opravňuje startovat v oficiálních soutěžích. V parkůrech naší stáj bude jako další reprezentovat Marťa  Lušňáková a Peťa Neničková, želízko v ohni v drezůrním obdélníku budeme mít v Lucy Pleškové. Gratulujeme yes
 
PODĚKOVÁNÍ KOŇSKÉMU PROFESOROVI-ROXETTEheart S PEŤOU NENIČKOVOU A MARŤOU LUŠŇÁKOVOU
 
 
Velikonoční výcvik na sněhu
Kdy: 1.4.2013
 
Dne 1.4.2013 proběhl velikonoční výcvik v netradičním počasí. I přesto jsme si to užili plnými doušky a koníci byli taky spokojení na sluníčku.
 
 
 
Seminář k ZZVJ ve Frenštátě p. Radhoštěm

Dne 29.3.2013 jsme se vydali do TJ JK Trojanovice zakončit zimní přípravu seminářem k ZZVJ (zkouška základního výcviku jezdce). Zúčastnili se Marťa Lušňáková, Petra Neničková a Lucy Plešková. Role ošetřovatele, pomocníka a psychické podpory  se ujal Michal. Moc děkujeme i  panu Tesařovi, který nám tam koně převezl.

 
 
 
Jednodenní kurz jízdy na koni pro dospělé
Kdy: 23.3.2013
 
V sobotu 23.3.2013  se konal další jezdecký kurz určený pro dospělé. I přes ranní chladné počasí nám svítilo sluníčko a na koních se jezdci zahřáli. Užili jsme si krásný den a už se těšíme na další setkání,tentokrát snad již v jarním počasí.
 
 
Halové skokové závody Frenštát p.Radhoštěm
Kdy: 10.3.2013
 
Letos jsme zahájili závodní sezonu ve Frenštátě pod Radhoštěm 10.3.2013 na Pony halových závodech pořádaných TJ JK Trojanovice. Naši stáj se vydali reprezentovat Darča Marková s Lenkou 9, Peťa Neničková se Singrit HB ,Christian Sieberling s Athenusem, Michal Zemánek s Andym, Marťa Lušňáková na vypůjčeném Roxetovi. Pro velké koně byla připravena ukázka ve skoku 70 a 80 cm. První se jela soutěž poníků, Darča s Lenkou zajela křížkový parkůr bez chyby, Peťa se Singou parkůr o výšce 50 cm taky bez chyby, i když měla plné ruce práce zvládnou naší sporťandu, kterou závodní horečka opět zcela pohltila. Obě holky si vyzkoušely čestné kolo po dekorování (vyhodnocení soutěže). V druhém parkůru o výšce 50cm Darča ztratila třmeny, ztratila rovnováhu a vypadla ze sedla, tím pro ní závod bohužel skončilsad. Vedla si ale moc dobře na svých prvních závodech. Peťa jela se Singou parkůr 70 cm, první 2 skoky se Peťa moc snažila, po skoku si ji brala hezky zpátky na sebe. Po 4. ji umožnila se rozcválat a už se nestihla vrátit do sedla, bohužel opustila sedlo také.sadAle s úsměvem zamávala na věž rozhodčích, kteří jí vyzvali, je-li vše v pořádku. Následovaly ukázky pro velké koně, Marťa jela s Roxym parkůr o výšce 70 cm, který absolvovaly bez chyby a byli dekorováni za první místo (všichni bezchybní byli na 1. místě, protože se jednalo o ukázky pro mladé jezdce a začinající koně) Michal s Andym udělali v 70 i 80 po dvou chybách, ale oba se moc snažili.yesChristian s Athenusem bojovali co to šlo, ale Athenek neměl chuť do skákání a po 5 skocích soutěž vzdali. Peťa s Roxym v parkůru 80 cm udělali 2 chyby, ale šlo jim to bravurně. Závody se nám moc líbily, účastnici jarního soustředění v Mořkově a rodiče, prarodiče, Paní Tesařová s panem Tesařem a členové klubu přišli podpořit naše nadějné jezdce. Byla to moc hezká neděle, plánujeme další výjezd, tak držtě pěsti a přijďte fandit.
 

 
   
 
Veterinární vyšetření Deli
Kdy: 13.2.2013
 
Dne 13.2.2013 jsme byli na veterinární klinice  v Brně s klisnou Deli, kterou trápilo kulhání.
 
 
Soustředění v Trojanovicích
Kdy: 12.-13.1.2013
 
O víkendu 12.-13.1. jsme se zůčastnili zimní přípravy v hale v Trojanovicích pod vedení pana Jirky Zwingra. Peťa Neničková se  Singrit a Michal Zemánek s Androsem. Pan trenér se zaměřil na práci na kavaletách, práce na kruzích, uvolnění koně a sed jezdců.Už se těšíme na další výjezd, tentokrát s dalšími koníky.wink